Επιστροφή στο αρχικό μενού

 

Τα Παιχνίδια Φυσικής είναι μια εκδήλωση που οργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών Παράρτημα Κέρκυρας με την βοήθεια του Ε.Κ.Φ.Ε Κέρκυρας.

  Τόπος διεξαγωγής:

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας την Παρασκευή 4/5/2001

  Συμμετείχαν:

Συμμετείχαν τα 7 Γυμνάσια της πόλης με μια ομάδα το καθένα από 7-8 μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου

  Σκοπός:

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να μπορέσουν να δουν τα παιδιά τα μαθήματα της Φυσικής και Χημείας με ένα άλλο μάτι. Να καταλάβουν ότι τα μαθήματα αυτά μπορεί κάτω από άλλες συνθήκες να γίνουν παιχνίδι, διασκέδαση, χαρά, δημιουργία, γνώση. Να καταλάβουν ακόμη οι συνάδελφοι την μεγάλη αξία του εργαστηρίου και της πειραματικής ενασχόλησης που τόσο λείπει από τα σχολεία μας.

 Κανόνες του παιχνιδιού:

Στο χώρο υπήρχαν 7 πάγκοι με 7 δραστηριότητες. Ο χρόνος για την κάθε δραστηριότητα ήταν το πολύ 15λεπτά. Το κάθε σχολείο έπρεπε να εκτελέσει και τις 7 δραστηριότητες. Στη βαθμολογία έπαιξε ρόλο τόσο το αποτέλεσμα όσο και ο χρόνος περάτωσης της αντίστοιχης δραστηριότητας. Με ένα κουδούνι δινόταν το σήμα εκκίνησης της δραστηριότητας. Ο αρχηγός της κάθε ομάδας έπαιρνε το φυλλάδιο και τα υπόλοιπα μέλη παίρνανε τη θέση τους στον αντίστοιχο πάγκο. Όταν τελειώνανε τη δραστηριότητα ο αρχηγός έτρεχε και έδινε το φυλλάδιο στη γραμματεία η οποία σημείωνε και το χρόνο περάτωσης της δραστηριότητας. Στο τέλος των 15λεπτών δινόταν σήμα υποχρεωτικού τέλους από τη γραμματεία.

.

Επιστροφή στην αρχή

Δραστηριότητα 1 | Δραστηριότητα 2 | Δραστηριότητα 3 | Δραστηριότητα 4 | Δραστηριότητα 5 | Δραστηριότητα 6 |Δραστηριότητα7